Pravna obvestila

Upravljavec te spletne strani je:

KRKA, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto
Šmarješka cesta 6
8501 Novo mesto
Slovenija

Pogoji uporabe

Vstop in ogled kateregakoli dela spletnih strani Krkinih nagrad in družbe Krka pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oz. določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Družba Krka upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani v Novem mestu.

Vse informacije in podatki na Krkinih spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju zavezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno (npr. pri objavi uradnih ponudb, prospektov).

Nobena informacija o družbi, njenih izdelkih in storitvah ter vrednostnih papirjih na spletnih straneh družbe ne predstavlja njihove ponudbe v pravem smislu. Informacije o izdelkih in/ali aktivnih učinkovinah, navedene na spletnih straneh družbe, predstavljajo le splošno informacijo o celotni paleti izdelkov družbe in projektu Krkinih nagrad. Zato poudarjamo, da ti podatki ne predstavljajo ponudbe, razen če je to izrecno navedeno.

Navajanje izdelka in/ali aktivne učinkovine na Krkinih spletnih straneh ne pomeni, da Krka dejansko trži navedeni izdelek in/ali aktivno učinkovino ali da ga/jo ponuja na ozemlju, ki je za obiskovalca spletne strani zanimivo, ali na ozemlju, kjer je obiskovalec odprl spletne strani. Obiskovalec mora v Krki in/ali njenih podjetjih ali predstavništvih v tujini preveriti, ali Krka dejansko trži izdelek in/ali aktivno učinkovino, ki je za obiskovalca spletne strani zanimiv/-a, in ali ga/jo ponuja za prodajo.

Omejitev odgovornosti

Čeprav je Krka urejala in bo urejala spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovila točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti Krka niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter do uporabe in/ali nezmožnosti uporabe teh informacij, in/ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Namen informacij o izdelkih na Krkinih spletnih straneh v nobenem primeru ni dati strokovnega zdravniškega nasveta ali navodila za zdravljenje bolezni s Krkinimi izdelki. Pred uporabo izdelka se mora bolnik posvetovati z zdravnikom ali s farmacevtom.

Možno je, da se katerikoli uporabnik Krkinih spletnih strani odzove z različnimi informacijami. Krka v zvezi z njimi ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabnike opozarjamo, da te informacije veljajo za nezaupne in nezaščitene. Pridržujemo si pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer nam ni treba navajati vira. Pridržujemo si pravico, da uporabljamo tudi (in ne samo) ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet teh informacij ali jih te informacije vsebujejo. Po prosti presoji jih lahko uporabljamo za kakršenkoli namen.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi informacije tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi. Kjerkoli je po naši oceni primerno, je to ustrezno označeno. Vendar Krka ne pozna vsebine teh spletnih strani tretjih oseb, zato ne prevzema nobene odgovornosti za njihove informacije.

Pravice intelektualne lastnine

Vse informacije in podobe na Krkinih spletnih straneh so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je brez izrecnega pisnega soglasja Krke prepovedano. Blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so Krkine registrirane blagovne znamke oz. ima Krka pravico do njihove uporabe.

Varovanje zasebnosti

Usklajenost z veljavno zakonodajo
Krka v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (EU) 2016/679 in drugo veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov namenja posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani, in osebnih podatkov, ki jih uporabniki posredujejo Krki. V nadaljevanju vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Katere osebne podatke zbiramo prek spletnih strani?
Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Osebne podatke morate navesti le, če naročate izdelek ali storitev.

Osebne podatke zbiramo le takrat, ko nam jih pošljete sami, na primer ko se prijavite na razpis, novice, za dostop do določenih vsebin ali za sodelovanje v nagradni igri, ko izpolnite obrazec o neželenih učinkih ali rezervirate hotelske zmogljivosti, ko po elektronski pošti naročite izdelke ali storitve ali povprašujete po naročenih izdelkih in v podobnih situacijah, ko ste se odločili, da nam pošljete svoje podatke.

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, informacije zbiramo še prek piškotkov. Te informacije lahko vsebujejo: spletno stran, prek katere ste se povezali z našim spletiščem, spletne strani, ki jih obiskujete z našega spletišča, čas trajanja obiska na naših spletnih straneh. Zadnje tri znake vašega IP-naslova nemudoma anonimiziramo, zato da vas prek IP-naslova ne moremo identificirati. S temi informacijami bi morda lahko ugotovili vašo identiteto, vendar tega ne počnemo.

Za katere namene obdelujemo podatke, ki nam jih pošljete prek spletnih strani?
Podatke, ki nam jih posredujete ali jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo za naslednje namene: za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj o obiskovalcih, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete; za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani; za dobavo izdelkov in storitev, ki ste jih naročili na naših spletnih straneh; v druge namene, ki ste jih zahtevali oz. ste se z njimi strinjali, razen če je z zakonom predpisano drugače.

Ali vaše osebne podatke posredujemo tudi drugim družbam?
Dostop do vaših osebnih podatkov ima samo družba, ki pripravlja Krkine spletne strani. Z njo imamo sklenjeno podrobno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov in zanjo zagotavljamo, da upošteva vse ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov.

Kje hranimo osebne podatke, ki nam jih zaupate prek spletnih strani?
Vaše osebne podatke hranimo na Krkinih strežnikih, ki jih sami upravljamo. Če osebne podatke hranijo pogodbeni partnerji, zagotavljajo vsaj enako stopnjo varovanja, kot ga imamo v Krki. Vaših podatkov v nobeni obliki ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen družbi, ki postavlja Krkine spletne strani, ali če bodo tako zahtevali pravosodni organi.

Strokovna javnost
Nekateri deli teh spletnih strani lahko vsebujejo informacije, ki so po Zakonu o zdravilih (ZZdr-2) dostopne le zdravnikom, farmacevtom in veterinarjem. Zato moramo zbirati kontaktne podatke o uporabnikih in nekatere osebne podatke o tistih zdravnikih, farmacevtih in veterinarjih, ki bi radi prišli do strokovnih informacij o zdravilih. Osebni podatki se uporabljajo kot zagotovilo, da so vsebine na spletni strani na voljo v skladu z zakonodajo o zdravilih. Izključno odgovornost za verodostojnost teh podatkov prevzamejo uporabniki. Kontaktne podatke uporabljamo za vzpostavitev stika z uporabnikom, če je to potrebno. Osebnih in kontaktnih podatkov ne uporabljamo v druge namene in jih ne razkrivamo tretjim osebam.

Otroci
Krkine spletne strani so načeloma namenjene polnoletnim osebam. Kadarkoli bo Krka pripravila spletne vsebine za mladoletne ter izdelke ali storitve ponujala v uporabo mladoletnim, bo to storila v skladu z veljavno zakonodajo ter pridobila privolitev staršev oziroma nosilca starševske odgovornosti mladoletne osebe.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje, tudi ko naše spletne strani zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletnih strani, s shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske naših spletnih strani, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest: to so piškotki družbe Youtube, ki omogočajo, da si lahko na naših spletnih straneh ogledate določene video vsebine, oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo potrebam obiskovalcem.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene in za namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev, a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih.

Večina brskalnikov samodejno sprejme uporabo piškotkov. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov najdete tudi na www.aboutcookies.org, o storitvah Google Analytics pa na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vaše pravice

Prek zahtevkov in navodil za uresničevanje vaših pravic, objavljenih na »Pravice posameznikov«, lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, njihov popravek ali pa izbris, ugovor zoper obdelavo ali omejitev obdelave.

Prav tako se lahko od prejemanja promocijskih e-sporočil odjavite, in sicer tako, da v nogi e-sporočila preprosto kliknete »Odjava«.
Spremembe politike zasebnosti na Krkinih spletnih straneh.

Krka si pridržuje pravico, da spremeni politiko zasebnosti na svojih spletnih straneh, zato vam svetujemo, da jo redno preverjate. Če bomo politiko zasebnosti korenito spremenili, bomo obvestilo o spremembi prej objavili na spletnih straneh.

Varnost

Krka uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom, in ima cerifikat za standard ISO 27001 Sistemi upravljanja informacijske varnosti. Varnost je že v osnovi vgrajena v vse sisteme in postopke dela z zbirkami osebnih podatkov, saj se zavedamo njenega pomena. Pri delu z zbirkami uporabljamo najnovejše tehnološke rešitve in pristope, ki v kombinaciji zagotavljajo kar se da visoko stopnjo varnosti hranjenja in obdelave osebnih podatkov (šifriranje podatkov, politika dostopov do podatkov, beleženje dostopov do podatkov itd.). Infrastruktura z neprekinjenim nadzorom ščiti podatke pred vsemi grožnjami, tudi pred virusi in ostalimi vrstami zlonamerne kode. Uporabljamo sisteme in postopke zaznavanja groženj, kar pomaga pri zaščiti storitev in končni visoki stopnji varnosti.

Stik z nami

V primeru težav, vprašanj ali vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na info@krka.biz.

Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje našega pravnega obvestila. Pridržujemo si pravico do teh sprememb.Zadnjič pregledano: December 2019

© Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto